17 Dec 2011

4SHARED DAN MEDIAFIRE

kulup : "dul , downloadkan lagu paramore yang latest tu jap ,"
mandul: "malas la doe . cilaka lambat nak tunggu 4shared ni . tunggu dia countdown . klu dari kiraan 10 guwa tak kesah bro . nie dari 500 . kalau independence day mcam nie punye countdown , x smpai kiraan 400 mau da kosong dataran merdeka tu ."


guwa admit , dulu pun guwa berpendapat sebijik mcam mandul . kichik2 dulu , gua mana la tau nak download lagu kat mana . suatu hari tu , gua pegi ciber cafe seberang jalan , saja meninjau keadaan anak2 muda-mudi kat sana . ada yang sibuk main counter strike , red alert2 (nie game kegemaran guwa dulu) , half life , game kete . tu budak2 punya game . aku jalan lagi menerobos seluruh premis tu . tengok sekumpulan mamat mata sepet maen game ntah hapa . bawak sekor raksasa keliling peta dunia , pukul raksasa yang lain .  guwa beranikan diri tanya sorang abang tu , "game apa tu bang , "  .. "dota .." sepatah abang tu menjawab . kerek semacam je dia jawab . guwa tengok dia maen xde la power mana , x sampai berapa minit , da kene kill . mcam bodoh .

gua yakin lu orang suka main game nie..
bosan lah mamat nie maen . kene lauk je guwa tengok . so gua beralih angin survey kompiter laen . gua jalan punya jalan , nampak sorang pakcik yang tengah buat apa . yang pelik , dia punye monitor dialih ke penjuru meja , and angle dia tarik , memang berniat tak nak kasi orang tengok . gua malas nak sambung , lu orang paham lah tu dia tengah tengok apa . hahaha , then gua nampak seorang cik aweks mana dengan kawan dia tengah sebok menggodek2 internet . xkan la niat dua ekor nie sama dengan pak cik tadi . hancus . gua beranikan diri datang dekat . 


"akak bukak apa nie kak " , gua tanya penuh nakal . terkejuz beruk dua orang aweks tu . haha . 
"akak nak download lagu lah . . dah2 , kau jangan kacau kteorang .." . mereka jawab dengan penuh sarcastic , kalau nak diikutkan hati setan guwa , da lama guwa pergi luar premis , pancitkan tayar motor aweks nie . nasib baek kau cun , kalau tak . . . 
                                                                    *  *  *  *   *  *   *

setat hari tu , baru gua tau mcam mana nak download lagu  . time tu kichik2 , guwa layan lagu nasyid je . so gua taip la ..

guwa hati suci dulu , bukan mcam lu orang ... haha ...
guwa start guna 4shared dari F1 . . sampai gua F4 . time tu sumpah gua jahil . tunggu dia countdown . paling guwa hangin , maken banyak gua download , makin tinggi nilai countdown dia . pandai pulak dia maen geometric progression kat sini . sampai la gua pindah SBPI RAWANG . ada sorang member guwa nie , nampak guwa merenung laktop menunggu nak download lagu Avenge Sevenfold - so far away . 
"kau tunggu apa tu yen , merenung laktop mcam tengok awek seksi jaa . kau usha porno kah ? " .
"kepala hangguk kau . aku tenga tunggu countdown nie . 369 seconds to go .,, macam cilaka bejanggut aku tunggu .."
"meh sini aku tolong , kau tengok baik2 , aku takkan ulang untuk kali ke 2 . kau xkan jumpa countdown-countdown nie lagi . tapi , belanja aku makan nnti rehat . ok ? " 
"okay ,, " guwa menyahut laju , 

  •  step1 :   type kat atas tu , "site:mediafire.com"



  •  step2 : kau tulis kat sebelah dia lagu apa yang kau nak .. tekan enter , 
 

  • step 3 : hah , kau pilih mana kau berkenan . senang . pantas . 


  • step 4 : kau bole download terus dari sini . x payah countdown2 . 




untuk cara nie , applicable untuk semua jenis file , eg :
  •              adobe photoshop cs5 full crack
  •              movie2 .. (kalau bertuaha ada la )
  •              game2 , peta dota ke . 
  •              software 
  •              album for any particular artist . 
p/s : pesanan guwa , lu orang download dulu Internet Download Manager Full Crack sebelum download yang lain . 






Reactions:

0 pujian / makian:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Online Project management